Get started with PHP-Fusion

Start a New Thread

Users Participated

  • PolarFox
    Post made: 3
  • HaYaLeT
    Post made: 1
  • Pippi
    Post made: 3
  • icb
    Post made: 4
  • Gillette
    Post made: 1

Related Threads

Transferring A Website To A New Host
updated 1 year ago

  1. PHP-Fusion Support Forums
  2. PHP-Fusion 7 Support
  3. Installation Issues

Moving to another host

Help with errors during installations, server requirement, etc.

11 Replies 3,303 Views Last Updated on 2 years ago

Pippi


Member

#1

Posted 3 years ago

I have backup of all the files and the DB.
When I upload all the files to the server I canno't connect with MySql, and I realise that I have to change the DB settings, so I do in config.php.
I still can not connect with MySql, because I have to create a table? (I don't know how)

I thought I could just upload all the files, then log in and upload the zipped sql file, but I don1 get the page up running.

Please help me, tell me what to do?

Posts: 65

Joined: 11/07/2010

PolarFox


Admin

#2

Posted 3 years ago

If you have the full backup, do the following:
unzip + upload all the files (eg php-fusion folder)
open your PMA + import your dump into it
change your config.php settings (if needed)
change file/folder-rights (images, uploads, attacmnets etc)

Posts: 1641

Joined: 26/08/2008

Pippi


Member

#3

Posted 3 years ago

Thank you SO much, it worked!Grin

Do you have any idea why the letters , , suddenly is gone?

http://www.brevdu...

Posts: 65

Joined: 11/07/2010

HaYaLeT


Senior Member

#4

Posted 3 years ago

i think going to be okay in few days

Posts: 260

Joined: 31/10/2008

Pippi


Member

#5

Posted 3 years ago

Ok, thank you! Smile

Posts: 65

Joined: 11/07/2010

icb


Member

#6

Posted 3 years ago

PolarFox wrote:

If you have the full backup, do the following:
unzip + upload all the files (eg php-fusion folder)
open your PMA + import your dump into it
change your config.php settings (if needed)
change file/folder-rights (images, uploads, attacmnets etc)


I kinda have the same problem. But the point is my other host makes me use different db name and username then it was before. So it seems I cant just load it in phpmyadmin so easily. it says:

"SQL query:

You DO NOT have access TO thatdatabase( brainwas_ ) !

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'You do not have access to that database (brainwas_)!' at line 1 "

Any help how to actually load backup db into mysql ?

Help is appreciated.

Posts: 52

Joined: 01/11/2010

icb


Member

#7

Posted 3 years ago

icb wrote:

PolarFox wrote:

If you have the full backup, do the following:
unzip + upload all the files (eg php-fusion folder)
open your PMA + import your dump into it
change your config.php settings (if needed)
change file/folder-rights (images, uploads, attacmnets etc)


I kinda have the same problem. But the point is my other host makes me use different db name and username then it was before. So it seems I cant just load it in phpmyadmin so easily. it says:

"SQL query:

You DO NOT have access TO thatdatabase( brainwas_ ) !

MySQL said: Documentation
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'You do not have access to that database (brainwas_)!' at line 1 "

Any help how to actually load backup db into mysql ?

Help is appreciated.


Actually I fixed it, included wrong dump. But now for some reason, pics doesn't load although all paths seem correct and files are there.

Any idea what could be the problem ?

Posts: 52

Joined: 01/11/2010

Gillette


Senior Member

#8

Posted 3 years ago

File permissions are set correctly?
All directories / content uploaded?

Posts: 338

Joined: 09/04/2012

icb


Member

#9

Posted 3 years ago

Gillette wrote:

File permissions are set correctly?
All directories / content uploaded?


All content is there, yes. File permissions were set up on the old host appropriately , and backup was made, so it should be ok too, since this is restore from that backup.

Only thing that have changed is domain name.

Posts: 52

Joined: 01/11/2010

PolarFox


Admin

#10

Posts: 1641

Joined: 26/08/2008

icb


Member

#11

Posted 3 years ago

PolarFox wrote:

so it should be ok too
please check them.


Found the problem. .htaccess in images folder had some restrictions, allowed only for former domain name.

Thanks for the help anyway Wink

Posts: 52

Joined: 01/11/2010

PolarFox


Admin

#12

Posted 3 years ago

wow something new, thanx for your solution also!

Posts: 1641

Joined: 26/08/2008

Jump to Forum:
12 users are online
0 member and 12 guests